Skip to content

Mladost ima sanje. Pomagajmo jih uresničiti.

Prenos mednarodne dobrodelne tekme bo ob 17.00 uri na Kanalu A in 24ur.com. Na nogometni zelenici se bo trlo znanih imen, izkupiček pa bo šel Zavodu Vozim in fundaciji Common Goal.

Svetovni nogometni zvezdniki na povabila Aleksandra Čeferina prihajajo v Bilje

Osma izvedba nogometnega spektakla bo z obiski svetovnih imen zagotovo popeljala dogodek na višjo raven, v vas Bilje pri Novi Gorici, ki sicer šteje okoli tisoč prebivalcev, pa privabila gledalce z vse Slovenije. Poleg slovenskih zvezdnikov, bodo na povabilo predsednika nogometne zveze UEFA Aleksandra Čeferina prišli tudi Luis Figo, Nizozemec Frank de Boer, Srb Dejan Stanković,… Pisana mednarodna paleta legend bo nogometno tekmo odigrala v dobrodelni namen.

Denar za Zavod Vozim in gibanje Common Goal

Zavod Vozim združuje poškodovance nesreč, ki s skupnimi močmi skrbijo za preventivne ter z navdihujočimi zgodbami želijo ozaveščati mlade. «Zbrana sredstva bodo namenjena izvedbi preventivnih delavnic za mlade na področju prometa in alkohola ter ponovni integraciji invalidov. Invalidom tako omogočamo, da dobijo novo poslanstvo – delo z mladimi, mladim pa predstavljamo preventivo  skozi zgodbe ponesrečencev – ki spreminjajo odnos do varnosti in odgovornosti,«je povedal direktor Zavoda Vozim, David Razboršek.

Druga polovica zbranega denarja bo šla v roke fundaciji UEFA Common Goal, ki skrbi, da se najbolj priljubljena prostranska svetovna dejavnost razvija tudi v revnejših državah. »To pomeni, da nogometni klubi 1 % od letnega izkupička namenijo nogometnih društvom v nerazvitih državah in na ta način omogočijo, da so ustrezni pogoji zagotovljeni tudi otrokom, katerih družine si tega ne morejo privoščiti,« je razložila Miriam Schneider, predstavinca gibanja Common Goal.

Za odprtje spektakla bosta poskrbeli sestri Yebuah, ki bosta odpeli slovensko himno. Program bosta povezovala Ota Širca Roš in Peter Poles, s terena pa se bo javljal Tomaž Klemenčič. Posebno točko so pripravili tudi akrobati Dunking Devils.

Dogodek, ki nas čaka bo nekaj posebnega, zaključuje predsednik UEFE, Aleksander Čeferin:

»Nogomet v resnici prispeva k socialnim spremembam in izboljšuje življenja ljudi širom sveta. Na tej tekmi bomo zbirali sredstva, s katerimi bomo pomagali otrokom in mladim v Sloveniji in v svetu

SMS za pomoč: VOZIM ali VOZIM5 na 1919

Kanal A kot medijski partner družbeno odgovorni projekt podpira z vsemi svojimi sredstvi in si želi, da bi na telefonsko številko 1919 prišlo čim več sporočil z vsebino VOZIM5, s katerim posameznik daruje 5 evrov. Darujete lahko tudi s klicem na 090 933 036 (2,99 evra/klic).

Tekmo si lahko ogledate v prenosu na Kanalu A, na spletni strani 24ur.com ali v živo na nogometnem stadionu Bilje. Vstopnice, katerih izkupiček gre v dobrodelne namene, so na voljo na eventim.si.

 

Back To Top