Skip to content

Ko je Nogometno društvo Bilje leta 2010 prvič organiziralo dobrodelni nogometni spektakel pod častnim pokroviteljstvom tedanjega predsednika vlade Boruta Pahorja, si je tudi postavilo dolgoročni cilj: na biljensko nogometno igrišče privabiti čim večje število gledalcev, nogometnih navdušencev in hkrati dobrodelno čutečih, ki bodo s svojo udeležbo prispevali pri zbiranju denarja, ki bo predan dobrodelnim organizacijam in s tem tistim, ki so pomoči potrebni. Temu cilju in namenu je društvo sledilo tudi pri organizaciji v letu 2018, že osme in prvič mednarodne nogometne prireditve. Nogometno društvo Bilje je v svoji več kot sedem desetletij dolgi zgodovini s posebno pozornostjo skrbelo za kvalitetno rast svojih članov, vse od najmlajših do višjih lig, in tako tudi s ponosom dalo več pomembnih nogometašev, med katerimi so zagotovo najpomembnejši trije, Valter Birsa, Tim Matavž in Miha Zajc, ki se je kot tretji Šempetrc pridružil slovenskim reprezentantom. V prvih letih sta k odmevnosti prireditve nedvomno pripomogla predvsem Valter Birsa in Tim Matavž, ki sta močno podpirala nogometno šolo biljenskega kluba in s tem dala močan naboj pri delu z mladimi.

 

 

Poleti leta 2018 je vodstvu društva uspel nov, izjemno pomemben korak, ki ga je ob široki podpori članov društva in številnih Biljencev, tudi uspelo narediti: k sodelovanju in sooblikovanju seznama udeležencev na dobrodelni nogometni tekmi so uspeli pritegniti Aleksandra Čeferina, predsednika UEFA, ki je nagovoril in povabil vrsto nekdanjih nogometašev svetovnega slovesa, ki so njegovo povabilo sprejeli. Nazaj h koreninam je bil moto, ki jih je navdušil, hkrati pa tudi namen, za katerega so nastopili na biljenskem nogometnem igrišču. Povabilu so se odzvala tako slavna imena kot so Luis Figo, Alessandro Del Piero, Marco Materazzi, Dejan Stanković, Nemanja Vidić, Frank De Boer in prva zlata slovenska nogometna reprezentanca. Dogodka se je udeležil tudi predsednik države Borut Pahor. Denar je namenjen slovenski dobrodelni organizaciji Vozim in mednarodni Common Goal.

Mednarodni nogometni spektakel, ki ga je v soboto, 1. septembra popoldan v Biljah spremljalo okrog 3500 navdušenih gledalcev, je bil izjemno medijsko podprt tako v slovenskem prostoru kot tudi v Furlaniji Julijski krajini. Prireditev je direktno prenašal Kanal A, omogočen pa je bil tudi ogled tekme v nemškem jeziku po Nemčiji, Švici in Avstriji.

Back To Top