Skip to content

Nogometna šola ND Bilje je bila ustanovljena leta 2010 kot veja znotraj tedanjega ŠD Bilje. Takrat smo s podporo Valterja Birse in Tima Matavža, kot nekdanjima igralcema in še danes podpornika, zasnovali tako organizacijsko, finančno ter strokovno podlago za dvig dela z mladimi na raven, ki bi v prihodnosti zagotavljala rezultate na vseh področjih. Pomembna cilja nogometne šole sta vzgoja otrok in mladine v pozitivno, optimistično naravnano mlado osebo ter njihovo izobraževanje skozi kakovostne športne programe v vrhunske nogometaše za potrebe domače članske ekipe in okoliških klubov.

Danes pokriva nogometna šola otroški in mladinski program. V Biljah smo se zavedali pomena oz. potrebe ločevanja otroškega in mladinskega nogometa s članskim nogometom, ki imata popolnoma drugačne cilje. Naloga otroškega in mladinskega nogometa je vzgoja, izobraževanje in ustvarjanje mladih kakovostnih nogometašev, medtem ko ima članska ekipa pred seboj vsakoletni boj za čim boljše, rezultate. V programe nogometne šole je danes vključenih več kot 200 otrok različnih starosti, od 5. do 19. leta. V strokovnem kadru deluje več kot 15 trenerjev. V veliko pomoč pri organizaciji dela v šoli so starši mladih športnikov, ki spremljajo in podpirajo svoje otroke na njihovi športni poti.

Konec leta 2015 smo na pobudo nekaj nadobudnih deklet ustanovili tudi dekliško ekipo U15, ki je že jeseni 2016 začela tekmovati v 1. slovenski ligi zahod. Leto kasneje smo to nadgradili še z ekipo U13, katero smo sestavili skupaj z ND Renče.

Poleg trenažnega procesa v ND Bilje, imamo organizirane tudi krožke na OŠ: Bilje, Dornberk, Šempeter in Vrtojba.

Na nogometnem igrišču dosegajo v današnjem času naše selekcije odlične rezultate. Tekmujejo v različnih tekmovanjih pod okriljem NZS in MNZ Nova Gorica.

Back To Top