Skip to content
Športno društvo Bilje razpolaga z dvema odličnima igriščema; zgornje z umetno travo, spodnje pa z naravno travnato površino. V neposredni bližini so štiri garderobe za igralce, od katerih ima vsaka svojo kopalnico, sodniška in trenerska garderoba z lastnim tušem ter s pripadajoče sanitarije. Posodobljeni garderobni prostori ustrezajo predpisom NZS za tekmovanje v vseh ligah. (2018)

GLAVNO IGRIŠČE

Spodnje igrišče »V Dolinci« meri 105 x 68 m, leži v naravni kotlini, torej pod ravnjo okoliškega terena in je postavljeno pravokotno na zgornje igrišče. Ima zelo dobro urejeno drenažo (odvodnjavanje) in sistem namakanja, ki je bil postavljen v letu 2002, ko so na tem igrišču odigrali tudi prve uradne tekme. Igralna površina je zelo kakovostna, poraščena z ustrezno travo in negovana, igrišče pa ustreza kriterijem za vse ravni tekmovanja. Ob južnem robu je med drugim postavljena tudi betonska tribuna, trenutno še nepokrita in primerna za približno 300 gledalcev.

POMOŽNO IGRIŠČE

Zgornje igrišče z umetno travo je bilo postavljeno avgusta 2018. V dolžino meri 105 m, v širino 63 m in je registrirano za igranje prvenstvenih tekem do 2. SNL v članski konkurenci ter za vse ravni tekmovanj v mlajših kategorijah. Je ograjeno z žično in poldrugi meter visoko ograjo, za goloma sta lovilni mreži 30 x 7 m, poleg tega je igrišče v celoti osvetljeno, saj ima na šestih stebrih 42 reflektorskih luči, od katerih ima vsaka 400 W moči, tako da nudi tudi možnost nočnih treningov in tekem.

OSTALA POMOŽNA IGRIŠČA

Poleg obeh omenjenih igrišč je v biljenskem športnem parku še igrišče z umetno travo velikosti 40 x 20 m, ter igrišče z naravno travo namenjeno za mlajše selekcije, ki se nahaja v podaljšku spodnjega igrišča (za golom na zahodni strani) in je tudi v celoti osvetljeno, ter nudi možnost nočnih treningov.

ŠPORTNA DVORANA

Večnamenska športna dvorana – Dom krajanov »Negovan Nemec« – leži vzhodno in v oddaljenosti približno 400 metrov od igrišč v športnem parku. Zgradili so jo leta 1989 in z več kot 400 m2 uporabne površine, garderobami, s tribunami in spremljajočimi prostori je namenjena predvsem vadbi nogometašev v zimskih mesecih ter specifičnim športno-rekreativnim dejavnostim.

Back To Top