Skip to content

Novi trener članske ekipe Marin Mikac

Po odhodu Sandija Valentinčiča je vlogo trenerja članske ekipe Vitanest Bilje prevzel Marin Mikac.

Sebastjan Komel, predsednik ND Bilje:

Poiskati smo morali nov zagon in energijo, ki bi jo dali članski ekipi. Ni bilo lahko, saj je vrzel, po odhodu tako uspešnega trenerja, zagotovo velika. Vendar vsaka zgodba se enkrat konča in mi smo veseli, da smo skupaj preživeli 6 let, ustvarili velike uspehe in se na koncu prijateljsko razšli. Iskali smo trenerja, ki bo neobremenjen z Goriškim okoljem, imel ustrezno licenco za vodenje ekipe v 2.SNL, mlad in zagnan. Z Marinom smo hitro našli skupen jezik, uvideli iste cilje in poti za dosego le-teh. Velik izziv mu predstavlja mlada ekipa ter nadaljevanje dela z mladimi, ki ga je nastavil že njegov predhodnik. To bo zagotovo pripomoglo k še boljšemu razvoju in vključevanju mladinskega kadra v člansko ekipo Vitanest Bilje. Vsaka sprememba je vedno uganka in nikdar ne veš kako se bo razpletlo, vendar držimo se reka, da spremembe so edina stalnica v življenju in zato nujno potrebne za razvoj. Marinu želim veliko uspeha na klopi črno belih in nasploh v privajanju v to novo okolje, kjer pa sem prepričan, da bo fant z veliko pozitivne energije in volje do dela požel veliko simpatij in dobro sprejet.

Marin Mikac, novi trener članske ekipe Vitanest Bilje:

  • Kakšni so bili občutki, ko vas je predsednik povabil k sodelovanju?

Zelo sem bil vesel, ko se je pojavila možnost za sklenitev sodelovanja. Ponujena priložnost je zame velik izziv in korak naprej v trenerski karieri. Toda najpomembnejši trenutek v vsem tem je bil, ko sem  spoznal predsednika, začutil pozitivno energijo in voljo željo po trdem delu tudi na njegovi strani. Takrat sem vedel, da je to delo zame in na srečo se je nogometni klub Bilje odločil, da mi bo dal priložnost.

  • Že zelo zgodaj ste zapluli v trenerske vode. Kaj vas je vodilo v to?

Že od 18. leta imam željo po trenerskem delu. Medtem, ko so vsi igrali FIFA na računalniku, sem jaz igral Football managerja. Pri 29 letih nisem bil več zadovoljen s svojo igralsko kariero in odločil sem se, da se v celoti posvetim trenerskemu izobraževanju in delu in tako sem danes tu.

  • Kot trener je to vaš prvi odhod v tujino. Kot profesionalni nogometaš pa ste zaigrali tudi izven Evrope. Kako je potekala vaša nogometna kariera?

Na začetku svoje nogometne kariere sem šel skozi celotno mladinsko šolo nogometnega kluba Rijeka, kjer sem podpisal tudi prvo profesionalno pogodbo. Bil sem član vseh hrvaških mladinskih reprezentanc, vključno z U-21. Na Hrvaškem sem igral v prvi ligi za Rijeko, Pomorac in Osijek. Tri leta sem igral v tujini v Maleziji, nato v Grčiji in Libanonu.

  • Ste spremljali slovenske nogometne lige in tekme 2. SNL v prejšnji sezoni?

Spremljal sem 2. SNL, saj veliko naših igralcev igra v Sloveniji, kot tudi slovenskih pri nas. Opažam, da je postal trend tudi pri trenerjih.

  • Kakšen je vaš program dela v poletnem pripravljalnem delu?

Pripravljalno obdobje bomo izkoristili, da se spoznamo, vzpostavimo dobro vzdušje in pripadnost v ekipi ter seveda se kar se da dobro fizično pripravimo, saj se zavedam, da je pred nami težka sezona, na katero želimo biti maksimalno pripravljeni.

  • Cilji v sezoni 2020/21?

Cilj v sezoni 2020/21 je čimprejšnja zagotovitev obstanka in vstop v mirne vode, od kjer bomo skušali nato čim višje napredovati po lestvici.

  • Bi radi kaj sporočili podpornikom ND Bilje?

Navijačem sporočam, da se bomo tako jaz, kot moji sodelavci, kar najbolj potrudili, da se bomo lahko skupaj na koncu veselili in da bo ND Bilje še naprej ponos kraja Bilje in Goriške.

Back To Top