Skip to content

Doplihar in Perko z amatersko reprezentanco Slovenije

Igralca naše članske ekipe, Nejc Doplihar in Franci Perko, sta z amatersko reprezentanco Slovenije sodelovala na Amateurseuro revialni mednarodni tekmi amaterskih reprezentanc Avstrije in Slovenije.

Gre za športno zgodovinsko in prvo nogometno mednarodno tekmo državne amaterske reprezentance Slovenije, saj amaterske reprezentance Slovenije pred in po osamosvojitvi Slovenije (1991) ni bilo. Do poznih sedemdesetih in zgodnjih osemdesetih let prejšnjega stoletja so številne nogometne zveze v Evropi imele amaterske reprezentance, ki pa so bile zaradi komercializacije profesionalnega nogometa popolnoma pozabljene in izginile s scene.

Nedeljska tekma v Celovcu je bila predvidoma le uvod v naslednji dve leti. Že junija prihodnje leto naj bi se projektu na pripravljalnem turnirju (Amateure Eurofed Cup 2024) pridružile reprezentance Italije, Hrvaške, Madžarske, Nemčije, Švice in Lihtenštajna. Leta 2025 je v vseh treh deželah (Avstrija, Italija, Slovenija) predvideno evropsko prvenstvo s kar 32 ekipami.


Celovec, 26.11.2023
Avstrija (am) – Slovenija (am) 1:0 (0:0)
1:0 Herrklotz (46.)

Nejc Doplihar: igral celo tekmo
Franci Perko: začel tekmo in igral do 70. minute


 

Amateurseuro

Amateurseuro

Back To Top