Skip to content

Ponovno dovoljene organizirane vadbe za registrirane športnike

Vlada Republike Slovenije je sprejela Odlok o začasnih pogojih za izvajanje športne dejavnosti, s katerim se določajo pogoji za izvajanje športne dejavnosti za registrirane športnike in strokovne delavce. Odlok je stopil v veljavo dne, 07.05.2020.

Vlada je na dopisni seji dovolila treninge registriranim športnikom po zakonu o športu na ali v vseh športnih objektih in površinah v naravi, z izjemo objektov, ki so sestavni del vzgojno-izobraževalnih zavodov, ter tekmovanja do vključno državne ravni v individualnih panogah brez gledalcev. Pri tem morajo športniki upoštevati vsa navodila ministrstva za zdravje in Nacionalnega inštituta za javno zdravje (NIJZ) za preprečevanje okužbe z virusom SARS-CoV-2. To pomeni tudi, da ta čas še ni dovoljena vadba v skupinah, saj je treba ves čas ohranjati razdaljo najmanj dveh metrov do drugih oseb.

23.05.2020 pa je datum, ko bo nogomet ponovno lahko zaživel. To pomeni, da bodo treningi na prostem lahko ekipni in tudi kontaktni. Možno bo tudi igranje tekem.

Več o tem, kako in kdaj se bodo v ND Bilje izvajale športne aktivnosti, bomo sporočili v naslednjih dneh.

 

www.nijz.si

Back To Top