Skip to content
Nogometni spektakel 2018

Veličastno vzdušje in plemenit namen (VIDEO)

Ko je Nogometno društvo Bilje leta 2010 prvič organiziralo dobrodelni nogometni spektakel pod častnim pokroviteljstvom tedanjega predsednika vlade Boruta Pahorja, si je postavilo dolgoročni cilj: na biljensko nogometno igrišče privabiti čim večje število gledalcev, nogometnih navdušencev in hkrati dobrodelno čutečih, ki bodo s svojo udeležbo prispevali pri zbiranju denarja za dobrodelne organizacije in s tem za ljudi, ki so potrebni pomoči. Temu cilju in namenu je društvo sledilo tudi pri organizaciji letošnje, že osme in prvič mednarodno obarvane nogometne prireditve.

Nogometno društvo Bilje je v svoji več kot sedem desetletij dolgi zgodovini s posebno pozornostjo skrbelo za kvalitetno rast svojih članov, vse od najmlajših do višjih lig in s ponosom dalo več pomembnih nogometašev, med katerimi so zagotovo Valter Birsa, Tim Matavž in Miha Zajc, ki se je kot tretji Šempetrc pridružil slovenskim reprezentantom. V prvih letih sta k odmevnosti prireditve nedvomno pripomogla predvsem Valter Birsa in Tim Matavž, ki sta močno podpirala nogometno šolo biljenskega kluba in s tem dala močan naboj pri delu z mladimi.

Letos je vodstvu društva uspel nov, izjemno pomemben korak, ko mu je ob široki podpori članov društva, podpornikov, navijačev,  Biljencev uspelo k sodelovanju dobrodelne nogometne tekme pritegniti Aleksandra Čeferina, predsednika UEFA. Slednji je nagovoril in na tekmo povabil vrsto nekdanjih nogometašev svetovnega slovesa.

»Nazaj h koreninam« je bil moto, ki je svetovne nogometne zvezdnike navdušil, hkrati pa povzel bistvo namena tekme. Tako smo imeli v Biljah čast gostiti slavna imena kot so Luis Figo, Alessandro Del Piero, Marco Materazzi, Dejan Stanković ter tudi ekipo prve zlate slovenske nogometne reprezentance. Med nami je bil tudi predsednik države Borut Pahor.

Zbran denar je namenjen slovenski dobrodelni organizaciji Vozim ter mednarodni kampaniji Common Goal. Uspešno smo izpeljali tudi licitacijo dresov in loparja slovitega teniškega igralca Rogerja Federeja.

Mednarodni nogometni spektakel, ki ga je v soboto, 1. septembra 2018 v Biljah spremljalo okrog 3500 navdušenih gledalcev, je bil deležen izjemne medijske podpore tako v slovenskem prostoru kot tudi v Furlaniji Julijski krajini. Prireditev je direktno prenašal Kanal A, omogočen pa je bil tudi ogled tekme v nemškem jeziku po Nemčiji, Švici in Avstriji.

Povabljeni gostje in igralci so se z organizatorji in člani Nogometnega društva Bilje ter domačini, ki so zadnje dneve dihali s prireditvijo družili v prostorih društva ob tipičnih domačih jedeh, ki jih je mojstrsko pripravil Tomaž Kavčič z Zemona, in seveda ob dobrem vinu briških in vipavskih vinarjev.

Ta dan je bil za Bilje velik dan in praznik vseh Biljencev pa tudi vseh članov Nogometnega društva iz okoliških krajev, ki jim klub pomeni veliko. Zato gre topla zahvala vsem donatorjem, sponzorjem, domačim in okoliškim podjetnikom, obrtnikom, poslovnim partnerjem, vsem staršem, otrokom in navijačem. Srčna hvala vsem Biljenkam in Biljencem, članom društva Škulja-Kagho Bilje, družbi Hit iz Nove Gorice, družbi ProPlus (POPTV in Kanal A), predsedniku Nogometne zveze Slovenije Radenku Mijatoviću, in seveda, Aleksandru Čeferinu, predsedniku UEFA.

 

Back To Top