Skip to content

Občinski nagrajenci 2019

Občinski svet je na seji 17. septembra 2019 sprejel sklep, da se priznanje občine podeli tudi Nogometnemu društvu Bilje in sicer za skrb in športno vzgojo mladih ter za ustvarjanje mladih, vrhunskih nogometašev.

Občina Miren – Kostanjevica podeljuje priznanja deležnikom v svoji občini za dosežke, ki prispevajo k napredku na katerem koli področju v okviru svoje občine. Prejemniki niso ne le posamezniki, ampak so lahko tudi društva, podjetja, zavodi in druge organizacije.

Kot so zapisali na občinski upravi:

Nogometno društvo Bilje že od leta 1946 skrbi za nogometno vzgojo številnih generacij in za ustvarjanje mladih, vrhunskih nogometašev. Poleg dobro obiskane nogometne šole so se pred leti lotili organizacije dobrodelne tekme, ki je z leti postal blagovna znamka in dobra zgodba.

Ob lanskem dogodku je potencial prepoznal tudi Aleksander Čeferin, predsednik UEF. Medijsko dobro podprt dogodek je presegel meje evropskega kontinenta, saj so ga prenašali v živo tudi v druge države po svetu. Prisotnost številnih medijev, Slovenske turistične organizacije ter množična obiskanost so kraj Bilje in Občino Miren – Kostanjevica postavili med osrednje novice tudi v svetu. Zbrana sredstva pa so osrečila slovensko organizacijo zavod Vozim in mednarodno dobrodelno organizacijo Common Goal.

Društvo s strastjo skrbi za razvoj nogometašev. Mladih upov je v nogometni šoli preko 230, vsi so vključeni v razvojni kakor tudi v tekmovalni proces. S tem razvijajo osebnost, kar je poleg nogometa največji doprinos širši družbi.

Znanje ter trdo delo je domačo člansko ekipo pripeljalo vse do 2. SNL, kjer bodo društvo zastopali tudi v prihodnje, saj so sezono 2018/19 zaključili kot 9. na lestvici. Tako ND Bilje z dobrimi rezultati kroji primorski in slovenski nogomet.

Klub se je v pretekli tekmovalni sezoni z večinoma domačimi igralci prebil v 2. SNL in v ligi tudi obstal.

Back To Top