Skip to content
Foto: nzs.si

Prekinitev vseh tekmovanj podaljšana do preklica

Nogometna zveza Slovenije je na seji odbora za nujne zadeve sprejela sklep, da se prvotna prekinitev vseh tekmovanj do konca marca podaljša do preklica. V najboljšem primeru bi se lahko tekmovanja nadaljevala v začetku maja 2020.

Odločitev je bila sprejeta zaradi nezmožnosti nadaljevanja tekmovanj v trenutnih razmerah, kakor tudi zaradi zagotavljanja varnosti in zdravja vseh nogometnih  deležnikov. V danih razmerah je nemogoče trditi, da se bodo tekmovanja nadaljevala v mesecu aprilu, še posebej z ozirom na to, da klubi pred nadaljevanjem tekmovanj  potrebujejo ustrezen čas za pripravo.

Nogometna zveza Slovenije aktivno spremlja situacijo glede epidemije koronavirusa in dosledno upošteva ukrepe državnih organov in navodila glede omejevanja širjenja bolezni. Tekmovanja v organizaciji NZS se bodo tako nadaljevala po odločitvi državnih organov o prenehanju izrednih ukrepov, ki se nanašajo na prepoved in omejitve javnih prireditev ter ustreznih priporočil medicinske stroke.

Glede na odločitev UEFA, ki je vsem nacionalnim nogometnim zvezam s preložitvijo Evropskega prvenstva v nogometu iz leta 2020 v leto 2021 omogočila možnost podaljšanja domače tekmovalne do konca junija 2020, pa strokovne službe NZS ustrezno pripravljajo rezervne scenarije glede nadaljevanja tekmovanj. V vsakem primeru pa ne gre pričakovati, da se bodo tekmovanja pod okriljem NZS pričela pred 2/3 majem oziroma 9/10 majem.

www.nzs.si

Back To Top