Skip to content
Foto: nzs.si

V nekaterih tekmovanjih že zaključili sezono

NZS je na današnji video konferenci klubom predstavila scenarije za nadaljevanje prvenstva. Možnost organizacije tekem je sicer odvisna od ukrepov države, ki zaenkrat športne dogodke še omejujejo. V kolikor bodo razmere v Sloveniji dovoljevale, da vlada omili oziroma sprosti ukrepe, bi se lahko državno prvenstvo nadaljevalo predvidoma konec maja. Izvršni odbor NZS je na svoji korespondenčni seji sprejel sklep o zaključku nekaterih tekmovanj.

Teoretično bi prvi možni termin lahko bil 23. maj, čeprav je bolj verjetno, da se bodo prvenstva nadaljevala 30. maja ali najkasneje 6. junija in se predvidoma zaključila pred 25. julijem. NZS je predstavila še predlog, da se v okviru istih terminov zaključi tudi pokalno tekmovanje, ki bi se odigralo po skrajšanem programu – po ena tekma v polfinalu in finale, vse tekme pokalnega tekmovanja bi lahko bile odigrane na nevtralnem igrišču. V kolikor se bodo tekme lahko odigrale, bodo te za zaprtimi vrati oziroma brez gledalcev.

Za NZS je poglavitnega pomena zaščita zdravja nogometašev in vseh akterjev nogometnih tekem in treningov, zato je v sodelovanju s stroko (zdravstveno komisijo) za primer sprostitve ukrepov že pripravila navodila za varno treniranje. Ta navodila naj bi poskrbela za bistveno zmanjšano možnost okužbe nogometašev med trenažnim procesom.

Ravno zaradi zaščite zdravja akterjev je izvršni odbor NZS danes sprejel odločitev o zaključku tekmovanj na mladinski in amaterski ravni. O načinu sestave lig za naslednjo sezono bodo odločali organi NZS.

Z dnem 12.03.2020 se zaključijo oziroma se ne odigrajo naslednja tekmovanja v sezoni 2019/2020:

Ligaška tekmovanja:

  • 3. Slovenska nogometna liga zahod in vzhod (3. SNL vzhod/zahod)
  • 1. Slovenska mladinska in kadetska liga (1. SML/SKL)
  • Liga U-15 (U-15 vzhod in zahod)
  • 2. Slovenska mladinska in kadetska liga vzhod in zahod (2. SML/SKL vzhod in zahod)
  • Dekliška tekmovanja v kategorijah U-17, U-15 in U-13
  • vsa tekmovanja v futsalu

Pokalna tekmovanja:

  • Ženski Pokal Slovenije
  • Mladinski Pokal Slovenije

www.nzs.si

Back To Top