Skip to content

L. Žižmond: Prvotni cilj je obstanek v 2. SNL

Svoje misli o lanski zgodovinski uvrstitvi kluba v 2. SNL in ciljih v prihajajoči sezoni, je tik pred pričetkom prvenstva, strnil igralec Luka Žižmond.

Po letih igranja za mladinska moštva ND Bilje, si se na polovici sezone 2015/2016 odločil prestopiti v NK Brda, kjer ste se preko kvalifikacij uvrstili v 2. SNL. Kako bi primerjal tisto sezono z lansko ko ste to dosegli z Biljami?

Če primerjam lansko sezono s tisto v Brdih je razlika predvsem v tem, da smo v Brdih po nekaj spodrsljajih vedno lovili nasprotnike, nasprotno smo v Biljah bili vedno na lestvici korak pred nasprotniki in je delovalo vse skupaj bolj suvereno. 

Kakšni so bili občutki ob zadnjem sodnikovem žvižgu v Dravogradu?

Ob rezultatu 0:0, bi prejet zadetek pomenil poraz v kvalifikacijah, zato so se sploh zadnje minute tekme vlekle v nedogled. Ob zadnjem sodnikovem žvižgu pa neskončno olajšanje, ponos in neizmerno veselje.

Kaj po pot domov in slavje?

Že pred odhodom domov iz Dravograda, smo slavili uvrstitev v 2. SNL z našimi zvestimi navijači, ki so bili izjemni in se jim še enkrat zahvaljujem. Tudi na avtobusu na poti domov je bilo neizmerno veselo. Največje presenečenje pa so nam pripravili v Biljah, kjer smo tudi z ostalimi navijači, ki niso bili v Dravogradu, proslavili ta zgodovinski uspeh kluba.

V lanskem letu je bila statistika izjemna. Samo 1 poraz, 63 točk, gol razlika pa kar 81:17. Kako vam je uspelo biti tako konstantni skozi celotno sezono?

Igralci v slačilnici smo se zavedali kaj zmoremo, če bomo pravi in zbrani. Ekipni duh v slačilnici je bil fantastičen in glavno je bilo to, da ni bilo nesoglasij med igralci. S pravim pristopom in zaupanjem v zamisli trenerja Valentinčiča, rezultat in uspeh ni mogel izostati.

Letošnja sezona bo vsekakor drugačna, kot igralec si to ligo že igral. Kje so največje pasti in na kaj bo potrebno biti pozoren?

Točke bo treba nabirati od prve tekme dalje, saj se lahko drugače hitro zgodi slaba serija rezultatov, in ko začne teči voda v grlo je z vsako tekmo težje. V tekme bo treba kreniti s 100% zbranostjo in tako odigrati vse do zadnje minute, saj te v 2. SNL kvalitetnejše ekipe za vsako, tudi manjšo, napako takoj kaznujejo.

Do začetka prvenstva  nas loči le še nekaj dni. Kako so potekale priprave?

Priprave smo začeli nekoliko pozneje, zato imamo še nekaj težav. Celotna ekipa s trenerji pa dela na tem, da bo do sobote vse delovalo kot smo si zamislili na začetku.

Kakšen je vaš osebni cilj v tej sezoni? Kaj je ekipa sposobna doseči?

Prvotni cilj je obstanek v 2. SNL. Vse kar bo več, bo samo plus za našo mlado ekipo. Sekundarni cilj pa je zagotovo, da mlajše, obetavne igralce vpeljemo v ekipo, da bo v naslednjih sezonah ostalo dobro ogrodje ekipe.

Poleg okrepitev (brata Frelih, Nagode in Furlan) so se ekipi pridružili še štirje mladinci in kadet. Kako jih ocenjuješ?

Vsi štirje, ki so se nam pridružili bodo zagotovo dodana vrednost ekipe. Vsi so že nastopali v 2. SNL ali celo 1. SNL, tako da nam bodo njihove izkušnje zagotovo prav prišle. Kar se tiče igralcev, ki so se nam pridružili iz mladinskega pogona pa lahko rečem, da je čutiti željo po dokazovanju, na njih pa je da dajo vse od sebe. S pravim trudom in delom bodo v prihodnosti zagotovo gonilna sila te ekipe.

Trener v novi sezoni ostaja Valentinčič, povej nam kaj še o njem?

Čeprav se v določenih trenutkih nismo najbolj strinjali, smo zaupali njegovim tako trenerskim, kot igralskim izkušnjam. S pravim sodelovanjem smo lani dosegli željen rezultat. Upam, in ne dvomim, da bo tako tudi v letošnji sezoni.

Letos mu bosta pomagala še Igor Mozetič in nov trener vratarjev Denis Baloh. Z okrepljenim strokovnim vodstvom in novim igriščem za umetno travo, deluje vse v smeri, da imate igralci idealne pogoje za delo. Je še kaj kar bi moral klub postoriti, da bi se trenažni proces še dodatno izboljšal?

V klubu se čuti, da se uprava trudi, da bi, kar se da omogočili nam igralcem vrhunske pogoje za treniranje. Sigurno je okrepljen trenerski štab in pridobitev umetne trave korak v pravo smer. Verjamem, da če bo ekipa še karkoli potrebovala, bo uprava kluba za to poskrbela.

Omenila sva že umetno travo. Kot sam veš, je bilo pomožno igrišče že zelo načeto. Kaj ti kot igralcu prestavlja igrišče z umetno travo?

Mislim, da bo pravi pomen umetne trave prišel v času jeseni in zime, ko zaradi padavin in nizkih temperatur velikokrat ni bilo mogoče normalno trenirati. Z umetno travo bo sedaj tako za trenerja, kot za nas igralce v tem času veliko lažje.

Na koncu pa bi te prosili, da nameniš še nekaj besed našim navijačem, ki so se v lanskem letu izkazali tako z navijanjem, kot prisotnostjo na gostujočih tekmah.

Kot sem že prej omenil, sem jim najprej zahvaljujem za vse, kar so za nas naredili v lanski sezoni. Bili so odlični. Hkrati jih pa vabim, da nas prav tako spremljajo in podpirajo v letošnji sezoni. Bilje, Bilje, Bilje, gol, gol, gol!!!

Back To Top