Skip to content
www.nzs.si

2. SNL se bo nadaljevala

Vlada Republike Slovenije je na svoji seji, dne 20.10.2020, sprejela Odlok o začasnih omejitvah pri izvajanju športne dejavnosti za športnike in izvajanje športnih tekmovanj. Odlok začne veljati naslednji dan po objavi v Uradnem listu in sicer v četrtek, 22.10.2020 (Uradni list, št. 150, 21.10.2020).

S tem odlokom se zaradi zajezitve in obvladovanja epidemije COVID-19 določajo začasne omejitve pri izvajanju športne dejavnosti za športnike in izvajanje športnih tekmovanj. Ne glede na prejšnji stavek pa je proces športne vadbe dovoljen:
• športnikom z nazivom olimpijskega, svetovnega, mednarodnega in perspektivnega razreda iz prvega
odstavka 33. člena ZŠpo-1,
• poklicnim športnikom, starejšim od 15 let, ki so vpisani v razvid poklicnih športnikov pri ministrstvu,
pristojnemu za šport.

Ne glede na določbe prvega odstavka 2. člena Odloka je športna rekreativna dejavnost dovoljena, če so udeleženci člani istega gospodinjstva, pri individualnih športih ter pri športih z največ 6 udeleženci, če je pri vadbi mogoče neprekinjeno vzdrževati najmanj 3 m medsebojne razdalje. V kolektivnih športnih panogah je dovoljeno izvajanje tekmovanj v najvišjem kakovostnem nivoju nacionalnega, regionalnega, mednarodnega oziroma evropskega tekmovanja v športnih panogah hokej na ledu, košarka, nogomet, odbojka in rokomet, kar pomeni, da se bodo skladno s tem nadaljevala sledeča tekmovanja pod okriljem NZS:
• 1. SNL,
• 2. SNL,
• 1. SŽNL in
• 1. SFL.

Vsem športnikom, ki sodelujejo v omenjenih tekmovanjih je dovoljen proces športne vadbe – treningi ekip so dovoljeni v skladu s 3. točko 3. člena odloka.

Vse tekme bodo odigrane brez prisotnosti gledalcev in ob striktnem upoštevanju priporočil NZS/NIJZ za preprečevanje in zajezitev okužbe s COVID-19.

Ostala tekmovanja pod okriljem NZS, tako v nogometu kot v futsalu, se prekinejo do nadaljnjega.

Koledar vseh tekmovanj (razporedi tekem), ki so do nadaljnjega prekinjena ter morebitne spremembe
tekmovalnih sistemov, bodo znane naknadno in sicer po tem, ko bo znano, kdaj se tekmovanja lahko nadaljujejo.

nzs.si

Back To Top