Skip to content
Foto: Andrej Rijavec

Pomembna točka proti favorizirani Nafti (VIDEO)

Črno-beli so na domačem stadionu poskrbeli za lepo presenečenje v 10. krogu 2. SNL. Doma so uspeli iztržiti pomembno točko proti favorizirani Nafti. V črno-belem dresu se je odlično izkazal novinec Leonardo Vencato Gomes Pires.

V Dolinci so sicer srečanje bolje začeli gostje iz Lendave in povedli že v 7. minuti, ko je za vodstvo poskrbel Ploj. Le deset minut zatem so črno-beli uspeli rezultat izenačiti z zadetkom Davida Freliha. Sledila je izključitev gostujočega igralca Cvrtile. Številčno prednost pa je Biljencem uspelo izkoristiti že v 37. minuti, ko za vodstvo domačih poskrbel Matija Pušnar. A le dve minuti zatem si je prav Pušnar prislužil še drugi rumeni karton in moral predčasno iz igrišča. Na odmor so tako črno-beli odšli z minimalnim vodstvom 2:1.

V nadaljevanju srečanja so se Biljenci osredotočili predvsem na branjenje rezultata. Po nekaterih zelo dvomljivih odločitvah sodnikov so imeli igralci Nafte v 58. minuti drugega polčasa celo 11-metrovko, a se je izkazal vratar Jure Lipičar, ki je ubranil strel Mitje Noviniča iz najstrožje kazni. V končnici tekme je imel po napaki obrambe Nafte, lepo priložnost za zadetek rezervist Matej Žižmond. Ko je sam stekel proti gostujočemu vratarju so navijači Nafte prižgali nekaj bakel in jih pometali po igrišču. Kot kaže je bilo to odločilno, saj mu ni uspelo doseči še tretji gol za Bilje. To obnašanje navijačev je povzročilo precej živčnosti in nejevolje na tribuni in igrišču, kar pa so vseeno igralci Nafte uspeli obrniti v svojo koristi. V 87. minuti tekme so preko Vedrana Vinka uspeli rezultat izenačiti za končnih 2:2.

Čeprav so si črno-beli zaslužili zmago, so tekmo krojile nekatere sporne sodniške odločitve. Na tekmi je glavni sodnik pokazal kar 7 rumenih in rdeč karton za domačine ter direkten rdeč za goste. Vseeno pa so v Biljah zadovoljni, saj bi marsikdo pred tekmo takoj podpisal za delitev točk proti drugo uvrščenemu tekmecu na lestvici 2.SNL. V 11. krogu Bilje odhajajo na gostovanje v Novo Mesto h Krki. Tekma na stadionu Portoval je delegirana v nedeljo, 14.10.2018 ob 15:30.

Vitanest Bilje : Nafta 1903 2:2 (2:1)
* Zadetki: 0:1 Ploj (7.), 1:1 D. Frelih (17.), 2:1 Pušnar (37.), 2:2 Vinko (87.)

Igrišče

V Dolinci, Bilje
-

Podrobnosti

Datum Ura Tekma Sezona Krog Gledalci Zapisnik
06.10.2018 15:30 2.SNL 2018/19 10. krog 120 NZS

Uradne osebe

Glavni sodnik1. pomočnik2. pomočnikDelegat
Podgoršek MarkoAjdovec RafaelHabuš ŽanMitrovič Milan

Vitanest Bilje : Nafta 1903 2:2 (2:1)

* Zadetki: 0:1 Ploj (7.), 1:1 D. Frelih (17.), 2:1 Pušnar (37.), 2:2 Vinko (87.)

Vitanest Bilje: Lipičar, Pušnar, Batič, Ferjančič, B. Frelih (od 75. M. Žižmond), Nagode, Doplihar, Humar, D. Frelih, L. Žižmond, Vencato
* Rezervni igralci: Zagomilšek, Furlan, M. Žižmond, Puc, Pečenko, Tragin, Puhalić
* Trener: Sandi Valentinčič

Nafta 1903: Raduha, Šeruga, Ploj, Malešević (od 46. Vinko), Novinič, Zeljko, Paku, Matas (od 79. Oštrek), Cekovski (od 79. Vaš), Cvrtila, Leuštek
* Rezervni igralci: Valentić, Grabant, Oštrek, Vaš, Vinko, Vöröš
* Trener: Franc Fridl ml.

* Rumeni kartoni: Pušnar, Lipičar, Humar, Batič, Vencato, Doplihar, Ferjančič
* Rdeči kartoni: Cvrtila (24.); Pušnar (39.)

Back To Top