Skip to content
Foto: Andrej Rijavec

Po sodniškem cirkusu do zlate točke (VIDEO)

Črnobeli ostajajo še vedno neporaženi v sezoni. V Dolinci so v izdihljajih tekme iztržili neodločen izid proti Krki. Globoko v sodnikovem podaljšku, je za osmo točko v prvenstvu, poskrbel rezervist Gašper Simčič Zuljan. Kljub osvojeni točki, pa ostaja grenak priokus. Z neutemeljenimi in napačnimi odločitvami je tekmo krojil glavni sodnik Kondić, ki je bil v lanski sezoni glavni akter tekme v Kopru.

Na tekmi 5. kroga 2. SNL, je na svoj račun prišlo tudi dobrih dvesto gledalcev, ki je v Dolinci videlo kar 6 zadetkov. Biljenci so prešli v vodstvo v 18. minuti, ko je z natančnim strelom mrežo zatresel Jan Štrukelj. Le tri minute zatem je vodstvo na 2:0 povišal Matija Pušnar. Nato pa je vajeti v roke vzel glavni sodnik Kondić. Najprej ni dosodil očitnega prekrška za najstrožjo kazen nad Mathiasom. V 48. minuti prvega dela, pa si je, na začudenje vseh na in ob igrišču, izmislil strel iz bele točke za Krko. Slednjega je uspešno izvedel Potokar in postavil izid polčasa 2:1.

V nadaljevanju so se nelogične sodniške odločitve le še stopnjevale, kar je povzročilo precej živčnosti v obeh taborih. Dovolj zgovoren podatek je, da je podelil kar 10 rumenih kartonov, 2 izključitvi ter 2 opomina uradnim osebam.

V 66. minuti je bil zaradi drugega rumenega kartona izključen strelec drugega gola za Biljence, Matija Pušnar. Gostje iz Novega mesta so številčno premoč izkoristili v 79. minuti, ko je za goste izenačil Kižlin. Tri minute zatem, v 82., pa nov šok za črnobele. Po nesrečni podaji, je žogo v lastno mrežo pospravil Vencato. Ko je že vse kazalo na prvi letošnji poraz, je na veselje domačih navijačev, sledilo izenačenje. V 94. minuti, četrti minuti sodnikovega podaljška, je za zlato točko poskrbel rezervist Gašper Simčič Zuljan. Prosti streli iz okoli 20. metrov je bil neubranljiv za nasprotnega vratarja Kisovca.

Kljub igranju skoraj pol ure z igralcem manj v polju, se črnobeli niso predali do zadnjega sodniškega žvižga ter več kot zasluženo osvojili točko.

Prihodnji vikend je na sporedu prvi medsosedski obračun med Brdami in Biljami. Tekma v Vipolžah je delegirana na nedeljo, 25.8.2019 ob 17:00.

Vitanest Bilje : Krka 3:3 (2:1)
* Zadetki: 1:0 Štrukelj (18.), 2:0 Pušnar (21.), 2:1 Potokar (45.+3/11m), 2:2 Kižlin (79.), 2:3 Vencato (82./avtogol), 3:3 Simčič Zuljan (94.)

Igrišče

V Dolinci, Bilje
-

Podrobnosti

Datum Ura Tekma Sezona Krog Gledalci Zapisnik
17.08.2019 17:00 2.SNL 2019/20 4. krog 200 NZS

Uradne osebe

Glavni sodnik1. pomočnik2. pomočnikDelegat
Božo KondićPovšnar DejanFrece TineFatur Branko

Vitanest Bilje : Krka 3:3 (2:1)

* Zadetki: 1:0 Štrukelj (18.), 2:0 Pušnar (21.), 2:1 Potokar (45.+3/11m), 2:2 Kižlin (79.), 2:3 Vencato (82./avtogol), 3:3 Simčič Zuljan (94.)

Vitanest Bilje: Lipičar, Vencato, Oyewusi, Štrukelj (od 80. Simčič Zuljan), Doplihar, Pušnar, Slavec, Humar, Cvek (od 85. M. Žižmond), L. Žižmond, Perko (od 85. Batič)
* Rezervni igralci: Zagomilšek, Batič, M. Žižmond, Pečenko, Breganti, Simčič Zuljan, Puhalić
* Trener: Sandi Valentinčič

Krka: Kisovec, Bedek, Dušak, Kastrevec (od 59. Kižlin), Pavič, Škrbec, Schweiger (od 71. Judež), Huč (od 46. Vešner Tičić), Kambič, Kim, Potokar
* Rezervni igralci: Šušković, Judež, Kižlin, Vranešič, Hrka, Jakopović, Vešner Tičić
* Trener: Zoran Zeljković

* Rumeni kartoni: Perko, Pušnar, Slavec, Vencato, Doplihar; Schweiger, Potokar, Vešner Tičić, Bedek, Šušković
* Rdeči kartoni: Pušnar (66.), Zagomilšek (96.)

Back To Top