Skip to content
Foto: Tabor Sežana

Sodniški show ob porazu v Sežani

Čeprav neradi pišemo o sodnikih in njihovem delu, pa tokrat žal ne moremo mimo tega. Napake sodnikov se sicer dogajajo in se tudi bodo, saj so sestavni del nogometa. Ampak vse dokler te ne postanejo serijske v škodo Biljencev. Tekma v Sežani bo tako ostala v spominu z grenkim priokusom. Pa ne zaradi slabe predstave, ampak zaradi očitnega pristranskega sojenja. Že tako favoriziranim domačinom, je sodniška trojka s poraznim sojenjem še dodatno pomagala do visoke zmage. Na sicer mirni tekmi, je glavni sodnik Vivod iz Dravograda sam poskrbel za lasten show z neutemeljenimi in nepravičnimi odločitvami.

Sežančani so povedli v 25. minuti prvega polčasa, ko je za vodstvo zadel Stančič. Biljenci so v 38. minuti ostali brez Mathiasa Oyewusija, ki je še drugič nerazumljivo prejel rumeni karton in bil izključen. Pristransko sojenje v škodo Biljencev je tako še dodatno olajšalo delo domačinom, ki so tik pred koncem prvega polčasa povišali vodstvo preko Stevanovića. Gol je padel po namišljenem igranju z roko in dosojenem prostem strelu. Ob tem pa je porumenel še kapetan Luka Žižmond, ki bo moral izpustiti gostovanje proti Rogaški. V nadaljevanju srečanja je dobrih 400 gledalcev videlo še en zadetek. V 51. minuti je za končnih 3:0 zadel Dikov.

V naslednjem krogu 2. SNL, Biljenci potujejo na težko gostovanje v Rogaško Slatino. Tekma z Rogaško bo v soboto,  13.04.2019 ob 16:30.

CB24 Tabor Sežana : Vitanest Bilje 3:0 (2:0)
* Zadetki: 1:0 Stančič (25.), 2:0 Stevanović (44.), 3:0 Dikov (51.)

Igrišče

Stadion Rajko Štolfa, Sežana
-

Podrobnosti

Datum Ura Tekma Sezona Krog Gledalci Zapisnik
07.04.2019 16:30 2.SNL 2018/19 22. krog 400 NZS

Uradne osebe

Glavni sodnik1. pomočnik2. pomočnikDelegat
Vivod DejanPerger PrimožLahovič MarcelŽunič Ivan

CB24 Tabor Sežana : Vitanest Bilje 3:0 (2:0)

* Zadetki: 1:0 Stančič (25.), 2:0 Stevanović (44.), 3:0 Dikov (51.)

CB24 Tabor Sežana: Rener, Humar, Vukelić, Sever (od 66. Scevola), Slavec, Nemanič, Azinović, Krivičić, Dikov (od 76. Fahd), Stančič (od 57. Stare), Stevanović
* Rezervni igralci: Bičić, Humar, Stare, Perhavec, Duspara, Scevola, Fahd
* Trener: Andrej Razdrh

Vitanest Bilje: Lipičar, Pušnar, Batič (od 70. Puhalić), Ferjančič, Oyewusi, Nagode, Doplihar, Tragin, Devetak (od 59. M. Žižmond), Slaviero (od 63. Koron), L. Žižmond
* Rezervni igralci: Zagomilšek, M. Žižmond, Koron, Pečenko, Puhalić
* Trener: Sandi Valentinčič

* Rumeni kartoni: Stevanović; Oyewusi, Nagode, L. Žižmond
* Rdeči kartoni: Oyewusi (38.)

Back To Top