Skip to content
Foto: ND Bilje

Zmaga pod brežiškimi žarometi

Dvoboj zgornjega dela lestvice se je pod brežiškimi žarometi končal z zmago črnobelih.

Zadnji sobotni dvoboj je bil odigran pod brežiškimi žarometi. Četa Roka Zorka, ki je bila s četrtim mestom najprijetnejše presenečenje jeseni, je gostila Biljence. Gostitelji so pozimi izgubili Esterja Soklerja, nekoliko presenetljivo pa priložnosti za igro ni dobil Matic Predanič, ki je bil jeseni eden od motorjev brežiške zasedbe. Primorci so odpor Posavcev strli deset minut pred odmorom, ko je brežiško mrežo načel Kevin Humar. Biljenci so kmalu po vrnitvi na igrišče udarili še dvakrat, obakrat preko Danijela Šturma. Ta je v drugi minuti nadaljevanja tekme podvojil prednost, v 53. minuti pa je bil natančen še z bele točke. Gostitelji so kmalu zatem preko Davida Božiča znižali zaostanek, moštvo iz Bilj pa je v zadnji tretjini uspelo zadržati prednost in vknjižilo pomembno zmago.

Rok Zorko, trener NK Brežice: “Naša igra ni stekla. Načrt, ki smo ga imeli, se je rušil, saj je bil nasprotik zelo kompakten in agresiven. Naredili smo preveč napak in izgubljali pomembne duele, da bi lahko bili bolj nevarni. Ko pa so nam stvari začele uspevati, pa je bil rezultatski zaostanek že prevelik. Čestitke ekipi Bilja za zmago, mi pa se zavedamo, da imamo še ogromno rezerv, ki jih bo ekipa še pokazala.”

Marin Mikac, trener ND Bilje: “Odigrali smo odlično tekmo proti dobremu in čvrstemu nasprotniku. Zadovoljen sem, da smo zgodaj dosegli zastavljeni cilj in sedaj gremo neobremenjeni naprej.”
nzs.si

Brežice Terme Čatež : Vitanest Bilje 1:3 (0:1)
* Zadetki: 0:1 Humar (36.), 0:2 Šturm (47.), 0:3 Šturm (53./11m), 1:3 Božič (55.)

Igrišče

Stadion Brežice
-

Podrobnosti

Datum Ura Tekma Sezona Krog Gledalci Zapisnik
20.03.2021 18:00 2.SNL 2020/21 13. krog 0 NZS

Uradne osebe

Glavni sodnik1. pomočnik2. pomočnikDelegat
Balažič DejanBezjak BoštjanFlajšman JernejDobrun Žiga

Brežice Terme Čatež : Vitanest Bilje 1:3 (0:1)

* Zadetki: 0:1 Humar (36.), 0:2 Šturm (47.), 0:3 Šturm (53./11m), 1:3 Božič (55.)

Brežice Terme Čatež: Kruljac, Urh, Kocjančič, Zakrajšek (od 70. Pajaziti), Beciri (od 70. Drugovič), Jurečič (od 18. Sivonjić), Petric, Martić, Lipec (od 18. Škrbec), Božič, Felja
* Rezervni igralci: Goričar, Drugovič, Ruedl, Pajaziti, Predanič, Sivonjić, Škrbec
* Trener: Rok Zorko

Vitanest Bilje: Lipičar, Tavčar, Batič (od 68. Pušnar), Šturm, Doplihar (od 87. Basholli), Slavec, Humar, Jermol, Žižmond (od 75. Brešan), Romario, Rojc
* Rezervni igralci: Radikon, Brešan, Basholli, Ipavec, Sever, Plajnšek, Pušnar
* Trener: Marin Mikac

* Rumeni kartoni: Petric, Martić, Zakrajšek, Kocjančič; Batič, Rojc
* Rdeči kartoni: /

Back To Top