Skip to content
Foto: Andrej Rijavec

Ničla v Kopru

Iz gostovanja na Bonifiki v Kopru pri ekipi Ankaran Hrvatini, so se Biljenci vrnili brez točk. Pomembna tekma za priključek sredini lestvice se je končala s 3:1 v korist “domačinov”. Kljub porazu, Bilje ostajajo na 12. mestu.

Srečanje so zaznamovali predvsem, bleda predstava in neučinkovitost črnobelih ter groba igra gostiteljev, kar je povzročilo precej živčnosti na terenu. Težki tekmi ni bila kos niti sodniška trojka, ki je z napačnimi odločitvami še dodatno dvignila nejevoljo igralcev. Tako je glavni sodnik že v prvem polčasu v slačilnico poslal Humarja, v končnici tekme pa še nasprotnega igralca Olića ter kapetana Bilj Dopliharja.

Gostitelji so prešli v vodstvo že v 4. minuti tekme. Po napaki biljenske obrambne vrste je gol dosegel Musić. V nadaljevanju prvega dela so imeli Biljenci številne lepe priložnosti za izenačenje, ki pa so ostale neizkoriščene in Ankarančani so odšli na odmor z minimalnim vodstvom 1:0.
Drugi del tekme so Biljenci začeli z igralcem manj, saj je zaradi ugovarjanja glavnemu sodniku tik pred koncem polčasa še drugič porumenel Humar. Čeprav so imeli črnobeli več obetavnih akcij, je za Ankarančane v 78. minuti vodstvo povišal Vučemilović. Sledila je izključitev Olića zaradi grdega prekrška nad Koronom. S poravnanim številom igralcev na igrišču, je minuto za tem nekaj upanja za izenačenje le ulil kapetan Doplihar, ki je bil, po ubranjeni 11-m, uspešen pri odbiti žogi. V sodnikovem podaljšku pa je vse dvome o zmagovalcu razblinil Bordon in postavil končni rezultat 3:1. Pred zadnjim žvižgom je glavni sodnik pokazal še en rdeči karton, saj je zaradi nešportnega obnašanja izključil še biljenskega kapetana Dopliharja.

V naslednjem krogu bodo člani igrali proti trenutno drugouvrščenim v 2. SNL, ekipi Bravo. Tekma v Biljah bo v soboto, 16.3.2019 s pričetkom ob 13:00.

Ankaran Hrvatini : Vitanest Bilje 3:1 (1:0)
* Zadetki: 1:0 Musić (4.), 2:0 Vučemilović (78.), 2:1 Doplihar (89.), 3:1 Bordon (91.)

Igrišče

ŠRC Bonifika, Koper
-

Podrobnosti

Datum Ura Tekma Sezona Krog Gledalci Zapisnik
09.03.2019 15:00 2.SNL 2018/19 18. krog 100 NZS

Uradne osebe

Glavni sodnik1. pomočnik2. pomočnikDelegat
Božo KondićPovšnar DejanŠvarc DejanHuselja Emir

Ankaran Hrvatini : Vitanest Bilje 3:1 (1:0)

* Zadetki: 1:0 Musić (4.), 2:0 Vučemilović (78.), 2:1 Doplihar (89.), 3:1 Bordon (91.)

Ankaran Hrvatini: Starčić, Ceschin Dias, Pahor, Kačinari (od 92. Azemi), Perez Guirao (od 68. Bordon), Musić, Nišević, Vučemilović, Olić, Radetić, Koval
* Rezervni igralci: Rupnik, Diallo, Marinić, Bordon, Sadki, Azemi
* Trener Vlado Badžim

Vitanest Bilje: Lipičar, Vencato, Pušnar, Batić, Ferjančič (od 68. M. Žižmond), Oyewusi, Nagode (od 83. Koron), Doplihar, L. Žižmond, Humar, Devetak (od 75. Bragato)
* Rezervni igralci: Zagomilšek, Bragato, M. Žižmond, Puhalić, Koron, Pečenko, Tragin
* Trener: Sandi Valentinčič

* Rumeni kartoni: Vučemilović, Radetić, Koval; Humar, Doplihar, Batič
* Rdeči kartoni: Olić (87.); Humar (44.), Doplihar (93.)

Back To Top