Skip to content
Foto: Andrej Rijavec

Rekord v Biljah z grenkim priokusom (FOTO/VIDEO)

Srečanje 6. kroga 2. SNL na sosedskem derbiju med Biljenci in Goričani je v Dolinci pospremilo rekordnih 1200 gledalcev. Po dvojnem vodstvu domačih pa so bili gledalci ponovno priča podpovprečnemu sojenju in na koncu nesrečnemu porazu domačih. Zato spet ostaja grenak priokus, saj so si črnobeli po prikazanem zaslužili vsaj točko.

Tekmo so bolje začeli domači, ki so prešli v vodstvo v 29. minuti. Po igranju gostov z roko v kazenskem prostoru je najstrožjo kazen realiziral Mathias. V 38. minuti je bil ponovno na sceni Mathias, njegov strel je v lastno mrežo pospremil Tomiček. Tako se je polčas končal s povsem zasluženim vodstvom domačih z 2:0.

Ključni trenutek tekme se je zgodil v začetku drugega dela. V 56. minuti je pri skoku za žogo med Pušnarjem in Colleyem je glavni sodnik uporabil precej strog kriterij sankcioniranja omenjenih igralcev in najprej obema pokazal rumeni karton. Pri tem je bilo več kot očitno, da je pozabil, da je Pušnar že bil predhodno preostro kaznovan zaradi nastreljane žoge v predel roke. Zaradi drugega opomina je moral z igrišča.

Z nepotrebno izključitvijo Pušnarja je glavni sodnik precej olajšal delo gostom iz Novi Gorice. Igro z igralcem več so prvič kronali v 77. minuti, ko so prek Volariča znižali na 2:1. V 80. minuti je po napaki vratarja Lipičarja, Jermol poskrbel za izenačenje. Ko so že vsi gledalci samo še čakali na zadnji žvižg in prijateljsko delitev točk, je Gorici uspel popoln rezultatski preobrat. Globoko v sodnikovem podaljšku, v 95. minuti,  je za končnih 2:3 zadel Colley.

Kljub nesrečnemu porazu pa gredo vse pohvale igralcem, ki so z borbo za vsako žogo in srčno igro, še enkrat več dokazali kako neugoden nasprotnik so v letošnji sezoni. Vsem gledalcem, ki so s športnim navijanjem omogočil lep sosedski dvoboj, pa vse čestitke za korektnost in prijateljsko druženje po srečanju.

Prihodnji konec tedna Biljenci odhajajo na najdaljše gostovanje sezone, v Lendavo. Tekma z Nafto bo v soboto, 7.9.2019 ob 16:30.

Vitanest Bilje : Gorica 2:3 (2:0)
* Zadetki: 1:0 Oyewusi (29./11m), 2:0 Tomiček (38./avtogol), 2:1 Volarič (77.), 2:2 Jermol (80.), 2:3 Colley (95.)

Igrišče

V Dolinci, Bilje
-

Podrobnosti

Datum Ura Tekma Sezona Krog Gledalci Zapisnik
31.08.2019 17:00 2.SNL 2019/20 6. krog 1200 NZS

Uradne osebe

Glavni sodnik1. pomočnik2. pomočnikDelegat
Sagrković AsmirČiča MiodragBrezovar NejcBole Stojan

Vitanest Bilje : Gorica 2:3 (2:0)

* Zadetki: 1:0 Oyewusi (29./11m), 2:0 Tomiček (38./avtogol), 2:1 Volarič (77.), 2:2 Jermol (80.), 2:3 Colley (95.)

Vitanest Bilje: Lipičar, Vencato, Batič, Oyewusi, Slaviero, Štrukelj (od 83. Šturm), Doplihar (od 78. Cvek), Pušnar, Slavec, Humar, L. Žižmond
* Rezervni igralci: Baloh, Šturm, Koron, Cvek, Simčič Zuljan, Perko, Puhalić
* Trener: Sandi Valentinčič

Gorica: Marjanović, Grudina, Velikonja, Kolenc (od 71. Jermol), Osuji, Volarič, Colley, M. Kavčič, T. Kavčič, Tomiček, Marinič (od 76. Gulič)
* Rezervni igralci: Bičić, Gulič, Matič, Jermol, Hodžić, Trivunović, Lipušček
* Trener: Borivoje Lučić

* Rumeni kartoni: Pušnar; Volarič, Colley, Grudina, Osuji, Gulič
* Rdeči kartoni: Pušnar (56.), Baloh (58.)

Back To Top