Skip to content
Foto: Andrej Rijavec

Ponovno obstali v polfinalu MNZ pokala (VIDEO)

Članska ekipa je tako kot lani obstala v polfinalu pokala MNZ Nova Gorica. V občinskem derbiju za vstop v finale se je pomerila s sosednjo Adrio iz Mirna.

Prvi zadetek je padel že v 9. minuti ko je po strelu Mastena s strani slabo posredoval vratar Radikon in žogo potisnil v lastno mrežo. v 22. minuti se je v gneči pred biljenskim golom najbolje znašel Puhalić in povišal na 2:0. V končnici polčasa so črnobeli zaman zahtevali drugi rumeni karton in izključitev nasprotnega igralca Umeka po grdem prekršku s hrbta nad Štrukljem. Huda napaka glavnega sodnika je bržkone vplivala na nadaljnji potek srečanja. Med polčasom je bilo na strani črnobelih opravljenih vseh pet menjav. V 69. minuti so Biljenci le uspeli znižati rezultat. Po strelu Marca iz kota je z bližine žogo v mrežo potisnil novinec Tavčar. Biljenci so v nadaljevanju še bolj pritiskali proti golu Adrie, a je vratar Bon z nekaj lepimi posredovanji zadržal minimalno vodstvo. Še najlepša priložnost za izenačenje se je ponudila v sodnikovem podaljšku. Glavni sodnik je po prekršku nad Dopliharjem v kazenskem prostoru dosodil najstrožjo kazen. Žoga je po strelu Šturma zadela le prečko in zmage z 2:1 so se veseli sosedje iz Mirna.

Adria : Vitanest Bilje 2:1 (2:0)
* Zadetki: 1:0 Masten (9.), 2:0 Puhalić (22.), 2:1 Tavčar (69.)

Igrišče

Igrišče UT, Bilje
-

Podrobnosti

Datum Ura Tekma Sezona Krog Gledalci Zapisnik
15.02.2020 15:00 Pokal MNZ NG 2019/20 1/2 finale 130 MNZ

Adria : Vitanest Bilje 2:1 (2:0)

* Zadetki: 1:0 Masten (9.), 2:0 Puhalić (22.), 2:1 Tavčar (69.)

Adria: Bon, Masten (od 81. Klančič), Umek, Kompara, Bragato, Sirach (od 71. Krševan), Puhalić, Komel, Klepac (od 90. Černe), Majcen (od 63. Pečenko), Godnič (od 90. Terčon)
* Rezervni igralci: Zanier, Pečenko, Klančič, Žibernik, Terčon, Černe, Krševan
* Trener: Simon Živec

Vitanest Bilje: Radikon (od 46. Lipičar), Vencato, Šturm, Štrukelj, Doplihar, Pušnar (od 46. Marc), Slavec (od 46. Batič), Cvek, Žižmond (od 46. Tavčar), Breganti (od 46. Koron), Perko
* Rezervni igralci: Lipičar, Tavčar, Batič, Koron, Humar, Marc
* Trener: Sandi Valentinčič

* Rumeni kartoni: Umek, Kompara, Bragato, Masten; Pušnar, Batič
* Rdeči kartoni: /

Back To Top