Skip to content
Foto: Andrej Rijavec
Foto: Andrej Rijavec

Zrežirana cirkuška predstava v Dolinci (FOTO/VIDEO)

Po več kot treh mesecih so ponovno zaživela tudi drugoligaška prizorišča. Drugi del sezone bo celo krajši od zimskega premora, saj je preostalo le še 11 krogov do konca. Že prva tekma v pomladanskem delu pa je črnobele spravila v zelo slabo voljo. Niti ne toliko zaradi poraza samega, kot zaradi spornih odločitev glavnega sodnika Kondića, ki so nedvomno vplivale na končni razplet srečanja v Dolinci.

Črnobeli so od samega začetka tekme prevzeli pobudo na igrišču. Kljub številnim obetavnim akcijam pa jim ni uspelo zatresti nasprotnikove mreže. Tudi Brici so na celem srečanju le redko ogrožali biljenski gol, vse dokler ni vajeti v svoje roke vzel glavni sodnik Božo Kondić.

Ključni trenutek se je zgodil v 72. minuti. Najprej v 71. nedosojen prekršek nad Humarjem na sredini igrišča in žoga za goste. Po podaji v kazenski prostor domačih, je vratar Radikon izbijal žogo v petercu. Pri tem sta z nasprotnim igralcem Frelihom trčila in obležala na tleh. Sodnik je nemudoma in brez okrevanja pokazal na belo točko. Pri tem se je vratar huje poškodoval in bil odpeljan v bolnišnico zaradi pretresa možganov. Strel z najstrožje kazni je nato uspešno izvedel Rok Bužinel. Rezultat se po Kondićevem darilu gostom ni več spremenil in Brici so slavili minimalno zmago.

Z novim »sodniškim cirkusom« je bila klubu ponovno storjena velika in nepopravljiva škoda, ki zelo slabo vpliva na vzdušje tako na tribunah kot v ekipi. Razočaranje in ogorčenje je še toliko večje, saj je ta isti sodnik, že tretjo od treh tekem, odsodil v škodo Biljencev. V lanski sezoni je Bilje grdo oškodoval na tekmi v Kopru proti Ankaranu, ko je popolnoma izgubil kompas. Letos je že sodil v Biljah, ko so v podaljšku tekme črnobeli le uspeli iztržiti neodločen rezultat 3:3 proti Krki.

Sodniške napake so pač del nogometa. Večkrat se zgodi, da je sodnik zakrit in tako kakšne situacije ne vidi najbolje in se mora v sekundi odločiti kaj storiti. Ampak pri zgoraj omenjenemu glavnemu sodniku so napačne odločitve že stalna praksa na tekmah, ko sodi Biljencem in tudi tokrat ni bilo nič drugače. To sedaj ni več zgolj naključje in je postalo jasno, da se na vsaki tekmi vztrajno trudi kako oškodovati biljensko ekipo. Dejstva je tokrat po tekmi celo podkrepil z neprimerno izjavo, da bo to storil tudi še v četrto. Tako nepošteno in neprofesionalno sojenje in odnos sodnika nenazadnje meče slabo luč na celotno sodniško organizacijo.

Vitanest Bilje : Brda 0:1 (0:0)
* Zadetki: 0:1 R. Bužinel (78./11m)

Igrišče

V Dolinci, Bilje
-

Podrobnosti

Datum Ura Tekma Sezona Krog Gledalci Zapisnik
07.03.2020 15:00 2.SNL 2019/20 20. krog 350 NZS

Uradne osebe

Glavni sodnik1. pomočnik2. pomočnikDelegat
Božo KondićČiča MiodragSalkić AlenFatur Branko

Vitanest Bilje : Brda 0:1 (0:0)

* Zadetki: 0:1 R. Bužinel (78./11m)

Vitanest Bilje: Radikon (od 77. Lipičar), Vencato, Šturm, Oyewusi, Štrukelj (od 64. Slaviero), Doplihar, Pušnar (od 78. Tavčar), Slavec, Humar, Žižmond, Perko
* Rezervni igralci: Lipičar, Tavčar, Batič, Slaviero, Koron, Marc, Breganti
* Trener: Sandi Valentinčič

Brda: Pintol, Gajić, Rojc, Frelih (od 77. Urh), Humar (od 63. Marinič), R. Bužinel, Jazbar, Dar. Jalinous, Šolaja (od 66. Jogan), Daw. Jalinous, Vodeb
* Rezervni igralci: Petrovčič, Jogan, Urh, Marinič, Sever, Ju. Bužinel, Ja. Bužinel
* Trener: Vlado Badžim

* Rumeni kartoni: Šolaja, Jazbar, R. Bužinel
* Rdeči kartoni: /

Back To Top